ΠΕΠΙΕΘ: ΝΕΟ ΚΑΜΠΑΝΑΚΙ ΚΙΝΔΥΝΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΝΑΥΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΦΟΒΟΛΙΔΕΣ ΜΕ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ

Στην εκπομπή Action Τώρα του Action 24 με τους Νίκο Υποφαντή και Ντόρα Κουτροκόη εμφανίστηκε σήμερα Τετάρτη 8 Μαΐου ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και επαγγελματικών θαλαμηγών cpt. Γιώργος Βάλλης με αφορμή τα ατυχήματα που προκλήθηκαν κατά τον εορτασμό του Πάσχα από παράνομη χρήση ναυτικών φωτοβολίδων.

Δυστυχώς σημειώθηκαν τουλάχιστον εννιά ατυχήματα από χρήση ναυτικών φωτοβολίδων, δύο εκ των οποίων ήταν σοβαρά.

Eκτός από τη σημασία της προσωπικής ευθύνης του κάθε πολίτη στη χρήση ναυτικών φωτοβολίδων, έγινε αναφορά στη γενικότερη άγνοια που επικρατεί στον κόσμο, για τις συνέπειες της χρήσης τους και το πόσο επικίνδυνες μπορούν να γίνουν σε λάθος χέρια, τη λάθος στιγμή όταν ο προορισμός τους είναι να σώσουν ανθρώπους-επιβάτες και πλήρωμα, σε ώρα ανάγκης και σε περίπτωση κινδύνου, σε ένα ιδιωτικό σκάφος ή σε πλοίο, που μπορεί να πάθει σοβαρή βλάβη, να πάρει φωτιά ή να βυθίζεται και να χρειάζεται άμεσα βοήθεια.

Ο κ. Βάλλης έχει κάνει πολλαπλές παρεμβάσεις στα αρμόδια Υπουργεία και στην εκπομπή ανέφερε πως η πρωταρχική ευθύνη για το συγκεκριμένο θέμα, είναι της Πολιτείας αλλά δευτερευόντως στην κοινωνία. Πρέπει να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και να τηρηθούν με ελέγχους.

Ο Πρόεδρος της ΠΕΠΙΕΘ προτείνει ” τη δημιουργία μοναδικού σειριακού αριθμού που θα εξασφαλίσει τον πλήρη έλεγχο για το ποιος μπορεί να πουλήσει ναυτικές φωτοβολίδες.”

Σε επίσκεψη του στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ο κ. Βάλλης αιτήθηκε την άμεση έρευνα όλων των παράνομων sites, που πωλούν ναυτικές φωτοβολίδες, καθώς είναι γεγονός πως με 15 ευρώ μπορεί κάποιος να προμηθευτεί διαδικτυακά ναυτικές φωτοβολίδες, χωρίς να ζητείται η σχετική άδεια για αγορά τους.

Επιπροσθέτως, ζητάει την αυστηροποίηση της νομοθεσίας και την επιστροφή, καταστροφή ή ανακύκλωση των ναυτικών φωτοβολίδων μετά τη λήξη τους.

Ο κ. Βάλλης επισήμανε την έντονη δυσαρέσκεια του, αφού τους τελευταίους οκτώ μήνες με επιμονή θέτει το ζήτημα της παράνομης χρήσης ναυτικών φωτοβολίδων, έχοντας παρουσιάσει της λύσεις που προτείνει στα αρμόδια υπουργεία και στα κλιμάκια της αστυνομίας, είτε με συναντήσεις είτε με επιστολές, χωρίς ακόμα να έχει λάβει κάποια επίσημη απάντηση ή να έχει διαπιστώσει κάποια αλλαγή και βελτίωση στη διαχείριση αυτής της δυσμενούς όπως εξελίσσεται κατάστασης.

Παράλληλα ο κ. Βάλλης μιλώντας στην ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ και στην Μαρκέλα Σαράϊχα αναφέρθηκε εκτενώς στο θαλάσσιο τουρισμό και στις προβλέψεις για την καλοκαιρινή σεζόν, με την ελπίδα η κατάσταση να βελτιωθεί και οι πεσμένες για την εποχή κρατήσεις, να αυξηθούν όσο ζεσταίνει ο καιρός!

No Comments

Post A Comment