Γ.ΒΑΛΛΗΣ: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ YACHTING ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΚΡΟΥΣΗ ΣΚΑΦΟΥΣ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΩΝ ΣΠΕΤΣΩΝ

Η τουριστική περίοδος που στη χώρα μας αρχίζει νωρίς, δεν έχει ξεκινήσει με αισιόδοξα μηνύματα, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Πρόεδρου της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών και Επαγγελματικών Θαλαμηγών cpt. Γιώργου Βάλλη.

Ο κ.Βάλλης μίλησε στην ραδιοφωνική εκπομπή 98.9 TALK RADIO και στη δημοσιογράφο Έλλη Σπυροπούλου. Η συζήτηση ξεκίνησε με τις απόψεις του προέδρου της ΠΕΠΙΕΘ αναφορικά με το
ατυχές συμβάν, που έγινε στο νησί των Σπετσών πριν από λίγες μέρες.

Ένα πολυτελές σκάφος ελληνικής σημαίας, 30μ., που βρισκόταν στο λιμάνι, λόγω θυελλωδών ανέμων που έπνεαν στη περιοχή, ίσως και από λάθος χειρισμούς, προσάραξε στο νέο λιμάνι του νησιού.

Χρειάστηκε να έρθει ρυμουλκό για να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες και να γυρίσει το σκάφος με ασφάλεια στην Αθήνα, όταν κόπασε ο αέρας.

Στη συνέχεια ο κ. Βάλλης μίλησε σε μια εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για το ελληνικό yachting.

“Οι πόλεμοι στις Ανατολικές χώρες, οι εκλογές της Αμερικής όπως και η ακρίβεια που υπάρχει, αποφέρουν μια σημαντική μείωση των κρατήσεων αλλά και της ζήτησης μέχρι στιγμής συγκριτικά με τη περσινή σεζόν. Το ελληνικό yachting είναι πολύ σημαντικός παράγοντας για την οικονομία της χώρας μας και θα πρέπει το κράτος με καμπάνιες, διαφήμιση του τουρισμού αλλά και οικονομικά πακέτα να βοηθήσουν στην άνοδο του τομέα.” είπε ο πρόεδρος της ΠΕΠΙΕΘ με τη μεγάλη του εμπειρία στη θάλασσα.

Παράλληλα αναφέρθηκε στις επαγγελματικές και οικονομικές ευκαιρίες που προσφέρει ο κλάδος στους νέους, που θέλουν να εργαστούν σε ένα ιδιωτικό, πολυτελές σκάφος καθώς και στην πολύτιμη βοήθεια που προσφέρει η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών στους νέους για τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα.

Ο πρόεδρος της ΠΕΠΙΕΘ με αφορμή το συμβάν με την προσάραξη της θαλαμηγού στις Σπέτσες, παρενέβη με δηλώσεις του στα δελτία ειδήσεων του star ενώ συζήτηση για τον ελληνικό τουρισμό είχε με τον παρουσιαστή Κώστα Μαραβελίδη στο κεντρικό δελτίο του KONTRA NEWS.

No Comments

Post A Comment