ΤΑΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΙΚΑΚΟΣ: ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ & ΓΑΛΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΨΗΦΟ

Κοντά στους ομογενείς βρέθηκε και πάλι ο πρώην Υπουργός Εσωτερικών και Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, συνεχίζοντας την ενημερωτική εκστρατεία των Ελλήνων του εξωτερικού για την επιστολική ψήφο.

Αυτή την εβδομάδα, επισκέπτεται το Λονδίνο και το Παρίσι.

Χθες Δευτέρα μίλησε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος “Θυάτειρα” και η Hellenic Bankers Association και σήμερα Τρίτη, θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, κ. Νικήτα.

Στην ομιλία του προς του ομογενείς ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε μεταξύ άλλων ” Ζούμε σε μια εποχή μεγάλων αναταράξεων και ρευστότητας σε όλη την ανθρωπότητα. Σε λίγους μήνες πρόκειται να γίνουν οι προεδρικές εκλογές στις Ηνωμένες Πολιτείες, με πολλά ερωτήματα για τα νέα δεδομένα που θα δημιουργηθούν. Ενώ κι εδώ, στην Μεγάλη Βρετανία, οι επόμενες βουλευτικές εκλογές, πιθανόν μέσα στο χρόνο, αναμφίβολα θα σηματοδοτήσουν πολλά. Όχι μόνο για την μεγάλη αυτή χώρα, αλλά για την Ευρώπη και την ανθρωπότητα. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η απειλή της οικονομικής ύφεσης βρίσκεται πάνω από την μεγαλύτερη οικονομία, την γερμανική. Ενώ, δυστυχώς, υπάρχουν σε εξέλιξη πόλεμοι στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, με δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και δραματικές συνέπειες για την ευρύτερη περιοχή και όλο τον πλανήτη. Όλη η ανθρωπότητα επιθυμεί να επικρατήσει η λογική και να μην κλιμακωθεί περαιτέρω η αντιπαράθεση μεταξύ Ισραήλ και Ιράν. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες, αποτελεί πολύ κρίσιμο στοιχείο για το μέλλον της Ελλάδας η ενότητα των Ελλήνων: η ενδυνάμωση του παγκόσμιου ελληνισμού και η αξιοποίηση των αποδήμων Ελλήνων με οργανωμένο τρόπο, ώστε να αποτελέσουν ισχυρή προσθετική δύναμη επιρροής σε ολόκληρο τον κόσμο.”

Ο κ. Θεοδωρικάκος στην ομιλία του, αναφέρθηκε στο δημογραφικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα και κάλεσε τους ομογενείς στο Λονδίνο να έχουν μια ισχυρή συμμετοχή στις Ευρωεκλογές.

“Χωρίς καμία αμφιβολία η μεγάλη κοινότητα της ελληνικής ομογένειας εδώ στο Λονδίνο αποτελεί εμπροσθοφυλακή του παγκόσμιου ελληνισμού. Δεκάδες χιλιάδες άξιοι άνθρωποι -που δραστηριοποιούνται στον χρηματοοικονομικό τομέα στο ναυτιλιακό στις επιστήμες καθώς και χιλιάδες ελληνόπουλα που σπουδάζουν στο Λονδίνο και στην Μεγάλη Βρετανία- είστε όλοι άξιοι εκπρόσωποι της πατρίδας μας των αξιών ζωής που εκπροσωπεί ο ελληνισμός. Γι’ αυτό έχει και ξεχωριστή σημασία το Λονδίνο τη μεγάλη Βρετανία να δώσουν το σήμα της ισχυρής συμμετοχής των αποδήμων ελλήνων στις ευρωεκλογές. Παρά το brexit οι Έλληνες πιστεύω οι ευρωπαίοι συνολικά, νιώθουμε την Μεγάλη Βρετανία δίπλα μας και εν δυνάμει τμήμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συμμετοχή στις ευρωεκλογές θα είναι ένα ισχυρό μήνυμα Δημοκρατίας και συνοχής, ένα ισχυρό μήνυμα ενάντια στο λαϊκισμό και τον τυχοδιωκτισμό ακραίων φωνών, αλλά και μια σημαντική ευκαιρία για όλους να αναστοχαστούν πώς θα εκπροσωπηθούν με δημοκρατικό τρόπο όλες οι φωνές της ευρωπαϊκής κοινωνίας. Γνωρίζω ότι νιώθετε κοντά στην πατρίδα και παρακολουθείτε τις εξελίξεις.”

Την Πέμπτη 25 Απριλίου ο κ. Θεοδωρικάκος θα μιλήσει σε εκδήλωση της ελληνικής κοινότητας Παρισιού και περιχώρων.

 

No Comments

Post A Comment