ΠΕΠΙΕΘ: ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ Η ΤΗΛΕΪΑΤΡΙΚΗ ΣΤΑ ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ

Σε πρόσφατη τηλεφωνική του παρέμβαση στο ραδιόφωνο του Alpha Talk και στην δημοσιογράφο Έλλη Σπυροπούλου, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Γιώργος Βάλλης, ανέδειξε ένα θέμα τεχνολογικής καινοτομίας και ασφάλειας: την ενσωμάτωση της τηλεϊατρικής στη θαλάσσια πλοήγηση και τα σκάφη αναψυχής.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην άμεση διαχείριση περιστατικών που αφορούν την καρδιολογία, με την πρόταση να γίνει υποχρεωτική η χρήση τηλε-καρδιογράφου και αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή στα πλοία.

Η Ένωση προωθεί την ιδέα της συνεργασίας με εξειδικευμένες εταιρείες, που παρέχουν υπηρεσίες επείγουσας τηλε-καρδιολογίας. διαθέσιμες κάθε στιγμή, ώστε να εξασφαλίζεται η προστασία της ανθρώπινης ζωής εν πλω.

Αυτή η πρωτοβουλία της ΠΕΠΙΕΘ, έρχεται να ενισχύσει τον κρίσιμο ρόλο της πρόληψης ενώ παράλληλα θα βοηθήσει στην σωτηρία ενός ταξιδιώτη ή μέλους πληρώματος, που μπορεί να κινδυνεύσει η ζωή του την ώρα του ταξιδιού.

Η Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Θαλαμηγών, με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία των επαγγελματιών της θάλασσας και των επιβατών, είναι πρωτοπόρος στην υιοθέτηση τέτοιων πρωτοβουλιών και καλεί την Πολιτεία, να στηρίξει αυτήν την καινοτόμο ιδέα.

No Comments

Post A Comment