ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΤΑΜΟΣΧΕΥΣΗ ΗΠΑΤΟΣ ΑΠΟ ΖΩΝΤΑΝΟ ΔΟΤΗ: ΜΗΤΕΡΑ ΕΔΩΣΕ ΞΑΝΑ ΖΩΗ ΣΤΗΝ 21ΧΡΟΝΗ ΚΟΡΗ ΤΗΣ

Μετά την πρώτη, πετυχημένη μεταμόσχευση στο Λαϊκό που έγινε πριν από λίγο καιρό και αφορούσε σε μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη, έναν πατέρα, στην κόρη του, την Παρασκευή 29.03.24 πραγματοποιήθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο και 2η μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη στην Ελλάδα.

Μία μητέρα 42 ετών από τα Ιωάννινα δώρισε τον δεξιό λοβό του ήπατός της στην 21χρονη κόρη της, η οποία έπασχε από κίρρωση ήπατος στα πλαίσια κυστικής ίνωσης.

“Η επέμβαση πήγε πολύ καλά, μητέρα και κόρη ανέβηκαν αποσωληνωμένες στη ΜΕΘ. Η μητέρα από χθες έχει μεταφερθεί εκτός ΜΕΘ, στην πτέρυγα μεταμοσχεύσεων του Λαϊκού, ενώ η κόρη πρόκειται να μεταφερθεί εκτός ΜΕΘ αύριο.” ανέφερε ο χειρουργός Γιώργος Σωτηρόπουλος, ο οποίος έκανε τη μεταμόσχευση και συμπλήρωσε “η δημοσιότητα και προβολή που δώσατε εσείς οι δημοσιογράφοι στο 1ο μας περιστατικό, οδήγησε τη μητέρα της ασθενούς στην αναζήτηση αυτής της λύσης, οπότε η δημοσιογραφία υπηρέτησε τον συνάνθρωπό μας με τον καλύτερο τρόπο. Σας ευχαριστώ ειλικρινά για αυτό.”

Ο Υπουργός Υγείας μιλώντας στο Action 24 για τη συγκεκριμένη μεταμόσχευση είπε: «Προχθές έγινε στο Λαϊκό νοσοκομείο η δεύτερη μεταμόσχευση ήπατος από ζώντα δότη, από μητέρα σε κόρη. Η δότρια είναι καλά και ήδη βγήκε από το νοσοκομείο και η κόρη, επίσης, πάει πάρα πολύ καλά. Έχουμε τη δεύτερη μεγάλη επιτυχία του Εθνικού Συστήματος Υγείας στο Λαϊκό νοσοκομείο και στον καθηγητή κύριο Σωτηρόπουλο, καθώς εφαρμόζεται μία τεχνική που αλλάζει τα δεδομένα για τη μεταμόσχευση ήπατος».

No Comments

Post A Comment