Η ΖΩΗ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ-ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΦΟΡΕΑ “ΘΑΛΠΟΣ”

Όσοι κατάφεραν να επιζήσουν από τη μάχη με τον καρκίνο περιγράφουν έναν αγώνα γεμάτο φόβο, πόνο, μοναξιά αλλά και θάρρος, πείσμα, αισιοδοξία και στο τέλος μία λυτρωτική αναγέννηση.

Την επόμενη ημέρα της νικηφόρας μάχης δεν την περιγράφουν ως μία εύκολη υπόθεση με αυτονόητες υποστηρικτικές συμπεριφορές από το οικογενειακό, φιλικό αλλά και εργασιακό περιβάλλον.

Η επιστροφή στην εργασία είναι ένα από τα σημαντικότερα βήματα της «επόμενη ημέρας», το οποίο επαναφέρει την αυτοεκτίμηση, την κοινωνικότητα και την αίσθηση της ασφάλειας μέσα σε ένα υγιές μέλλον.

Τα μέλη της πολιτικής ηγεσίας και το κοινό που παραβρέθηκαν στην ημερίδα του φορέα «Θάλπος – Ψυχική Υγεία» με τίτλο «Εργασία μετά τον καρκίνο, η αληθινή πλευρά», παρουσία της προέδρου του φορέα κ. Αθηνάς Πάσσιου, παρακολούθησαν με θαυμασμό τις μαρτυρίες της κ. Μάγιας Τσόκλη, της κ. Ολυμπίας Κρασαγάκη, της κ. Δώρας Χρυσικού, του κ. Σπύρου Παπαδόπουλου, του κ. Γιώργου Καραμίχου και της κ. Γιάννας Τερζή, οι οποίοι με ευθύτητα, ειλικρίνεια και δίχως στερεότυπα, μίλησαν για την προσωπική τους εμπειρία με τον καρκίνο, για τα όσα έζησαν, ένιωσαν, έμαθαν, για τα όσα άλλαξε στη ζωή τους η μάχη με τον καρκίνο.

Ειδικά η προβολή του βίντεο με τίτλο “Αναγέννηση” που δημιούργησε η Ολυμπία Κρασαγάκη όσο νοσούσε από καρκίνο, συγκίνησε ιδιαίτερα όλους τους παρευρισκόμενους.

Οι επιστήμονες του φορέα «Θάλπος» αλλά και οι υπόλοιποι ομιλητές που έλαβαν μέρος στην ημερίδα, προσέγγισαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν όσοι επιστρέφουν στην εργασία τους μετά τον καρκίνο με τρόπο κατανοητό προς το κοινό και συνάμα μεταφέροντας τις πιο σύγχρονες επιστημονικές οδηγίες για αυτές τις περιπτώσεις.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός υγείας κ. Άδωνις Γεωργιάδης, ο Υφυπουργός υγείας κ. Δημήτρης Βαρτζόπουλος, η Υφυπουργός κοινωνικής συνοχής και οικογένειας κ. Μαρία Κεφάλα, ο Αντιπεριφερειάρχης υγείας κ. Θάνος Ασκητής, η υποδιοικήτρια της 1ης ΥΠΕ κ. Μαρίζα Οικονόμου και ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης.

Τον συντονισμό της εκδήλωσης έκανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Γρηγοριάδης.

Η ημερίδα είχε ταυτόχρονη μετάφραση στη νοηματική γλώσσα από τις κυρίες Φωτεινή Ανέστη και Βασιλεία Κοσμίδη, ενώ μεταδιδόταν ζωντανά στο διαδίκτυο.

No Comments

Post A Comment