ΕΡΧΕΤΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙ 1 ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΑΙΜΟΛΗΨΙΕΣ & 3 ΕΥΡΩ ΣΤΙΣ ΑΠΕΙΚΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ; ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ

Μετά τον πρόσφατο σάλο με τη συμμετοχή των πολιτών στα γενόσημα και των κόφτη των 3 ευρώ που έβαλε το Υπουργείο και ισχύει από σήμερα, για να μικρύνει κάπως η οικονομική επιβάρυνση, έρχεται μια νέα είδηση να αναστατώσει τους πολίτες και να πυροδοτήσει την αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ.

Φαίνεται πως έρχεται χαράτσι για τις αιμοληψίες και τις απεικονιστικές εξετάσεις και υπάρχει ο φόβος πως οι πολίτες θα κληθούν να βάλουν ξανά το χέρι στην τσέπη!

Σύμφωνα με πληροφορίες είναι εξαιρετικά πιθανό να δούμε τις επόμενες μέρες να μπαίνει χαράτσι 1 ευρώ για τις αιμοληψίες και 3 ευρώ για τις ακτινοδιαγνωστικές/απεικονιστικές εξετάσεις επιπλέον της συμμετοχής!

Η αύξηση του 1 ευρώ στις αιμοληψίες και των 3 ευρώ στις απεικονιστικές εξετάσεις είναι πάγιο αίτημα των διαγνωστικών κέντρων για να μπορέσουν να επιβιώσουν -ειδικά τα μικρά διαγνωστικά. Νομοθετήθηκε επί Υπουργίας Θάνου Πλεύρη και περιμένουν την υπογραφή του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη.

Μάλιστα το αίτημα αυτό έγινε εκ νέου γνωστό στον Άδωνι Γεωργιάδη σε άτυπη διαδικτυακή συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου και ανέβηκε στο επίσημο site του. Πληροφορίες μου λένε πως στον ΠΙΣ υπάρχει γκρίνια πως κακώς αναρτήθηκε αυτή η είδηση, που είχε ειπωθεί ως σκέψη σε μια διαδικτυακή συνάντηση, χωρίς να έχει ανακοινωθεί ακόμα από τον Υπουργό Υγείας. Ωστόσο το θέμα δημοσιοποιήθηκε και το μεσημέρι έσκασε η βόμβα!

Η είδηση αυτή όπως ήταν αναμενόμενο πυροδότησε πολιτικές αντιδράσεις. Η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, σχολιάζοντας το θέμα, είπε μεταξύ άλλων ότι: “Σα να μην έφτανε ο τιμοκατάλογος για τα απογευματινά χειρουργεία, οι ασφαλισμένοι καλούνται για μια ακόμη φορά να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη προκειμένου να αυξηθούν τα κέρδη των φαρμακοβιομηχάνων και των ιδιοκτητών των διαγνωστικών κέντρων.”

Σύμφωνα με εγκυρότατες πληροφορίες μου ο Υπουργός Υγείας αναφέρει για το θέμα:
“Είναι πρόταση των κλινικοεργαστηριακών γιατρών, που έχει εισηγηθεί ο ΕΟΠΥΥ αλλά δεν έχω υπογράψει ακόμα. Το σκέφτομαι.”

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι την περίοδο της πανδημίας που το ΕΣΥ υπολειτουργούσε καθώς είχε δοθεί όλο το βάρος στον covid, ο μεγαλύτερος όγκος εξετάσεων γινόταν στα ιδιωτικά κέντρα. Έτσι η πρόταση των κλινικοεργαστηριακών γιατρών και των διαγνωστικών κέντρων για την επιπλέον αύξηση, είναι όπως λένε μια ανάσα καθώς το clawback, τους έχει γονατίσει και δεν μπορούν να κρατήσουν βιώσιμα τα κέντρα τους.

No Comments

Post A Comment