ΠΕΠΙΕΘ: ΠΟΣΟ ΕΛΚΥΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΕΝΟΣ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΣΕ ΣΚΑΦΗ ΑΝΑΨΥΧΗΣ;

Ο δραστήριος Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών cpt. Γιώργος Βάλλης με παρέμβασή του στο ρ/σ EΛΛΑΔΑ SPORTS 94,3FM, μίλησε στην Βασιλική Πολύζου, για το επάγγελμα του ναυτικού και πόσο ελκυστικό μπορεί να γίνει για έναν νέο που πληροί τα κριτήρια και έχει τις απαραίτητες γνώσεις.

 

Ο κ.Βάλλης ανέφερε πως υπάρχει ενδιαφέρον από νέα παιδιά που έχουν θέληση και όρεξη να δουλέψουν στο yachting. ” Η χώρα μας προσφέρεται για δουλειά σε σκάφος ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και τα νέα παιδιά μπορούν να εργαστούν και ως κατώτερο πλήρωμα, καμαρώτοι, σεφ, με κάποια ναυτικά χαρτιά που θα πρέπει να βγάλουν. Aρκεί να έχουν όρεξη και θέληση και να μην σκέφτονται μόνο τα χρήματα, που ούτως ή άλλως στη χώρα μας σήμερα με την ακρίβεια, δεν είναι αρκετά.” Ο κ. Βάλλης εξήγησε πως μέσω της Ένωσης μπορεί ένας νέος να βοηθηθεί και να ενημερωθεί ώστε να μπει στον θαλάσσιο τουρισμό των σκαφών με έναν αρχικό μισθό 1500 ευρώ συν τις ασφαλιστικές του εισφορές, ωστόσο εξήγησε πως η δουλειά σε ένα σκάφος δεν είναι εύκολη.

Την ίδια ώρα ο κ. Βάλλης με την μεγάλη του εμπειρία στη θάλασσα, εξήγησε πως πρέπει να λυθεί με καίριες παρεμβάσεις το πρόβλημα με τους Χούθι και να εκλείψουν φαινόμενα ομηρείας, καθώς όλα αυτά τα δυσάρεστα γεγονότα, θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην οικονομία και στον τουρισμό.

Ο ίδιος μίλησε για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει η ΠΕΠΙΕΘ με επιστολές της προς το Υπουργείο Ναυτιλίας και για τις ναυτικές φωτοβολίδες και για την τηλεϊατρική για επείγοντα καρδιολογικά περιστατικά στα σκάφη αναψυχής.

Κλείνοντας την όμορφη συζήτηση ανέφερε πως κάποιοι τύποι σκαφών, όπως τα ιστιοπλοϊκά και τα catamaran, δεν είναι άφταστο όνειρο για μια μεσαία ελληνική οικογένεια, ενώ τα mega yachts κατά πλειοψηφία τα νοικιάζουν οι Αμερικάνοι, μετά οι Σαουδάραβες και στη συνέχεια οι Ευρωπαίοι.

Η ΠΕΠΙΕΘ μέσα στις πολλές δράσεις της, κόβει την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα της, την Πέμπτη 22/2 στις 19:00, στην Κάβα Χάλαρη στον Πειραιά!

No Comments

Post A Comment