ΜΠΟΡΕΙ Ο ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΒΑΣΙΛΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ; ΤΙ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ;

Με δυο σοβαρά πλήγματα στη βασιλική οικογένεια της Αγγλίας, τις ασθένειες του Βασιλιά Καρόλου και της Πριγκίπισσας Κέιτ, το βάρος πέφτει στα άλλα μέλη της  βασιλικής οικογένειας και ειδικά στον διάδοχο Ουίλιαμ.

Ο διάδοχος του βρετανικού θρόνου όμως όπως είδαμε πρόσφατα και στα πρώτα πλάνα από βραβεύσεις, μετά την έξοδο της Κέιτ από το νοσοκομείο, είναι ψυχολογικά τσακισμένος. Και είναι λογικό. Η γυναίκα του και μητέρα των παιδιών του προσπαθεί να αναρρώσει από κάτι πολύ σοβαρό. Τα τρία παιδιά είναι μικρά για να αντιληφθούν την όλη κατάσταση και τη σοβαρότητά της και είναι λογικό να θέλουν τους γονείς τους και να νιώθουν ότι κάτι συμβαίνει στο σπίτι…όσο και να βοηθούν οι γονείς της Κέιτ ή η Καμίλα, ή ακόμα και οι νταντάδες, τα παιδιά θέλουν κοντά τους, τους γονείς τους. Ο Ουίλιαμ είναι μοιρασμένος στα δυο. Από τη μια τα βασιλικά καθήκοντα, οι ευθύνες και οι υποχρεώσεις, ειδικά τώρα που ο πατέρας του έχει καρκίνο και κάνει θεραπείες κι από την άλλη η μυστηριώδης για εμάς ασθένεια της Κέιτ που θα την κρατήσει μακριά από τις υποχρεώσεις της μέχρι και μετά το Πάσχα.

Τα ξένα μέσα σχολιάζουν πόσα καθήκοντα και ποια θα αναλάβει ο διάδοχος και φαίνεται πως συμφώνησαν με τον πατέρα του, να αναλάβει σημαντικά καθήκοντα όσο εκείνος θα απουσιάζει για τις θεραπείες του, αλλά όχι όλα τα βασιλικά καθήκοντα.

Οι δυο τους είχαν όπως λένε οι πληροφορίες επίμονες και διαρκείς συζητήσεις για το πως θα διαχειριστούν την κατάσταση και έχουν από κοινού συμφωνήσει πως ο Ουίλιαμ θα κάνει όσα μπορεί αλλά όχι όλα, γιατί πρέπει να κοιτάξει το σπίτι του και την οικογένειά του.

Ξένα δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Κάρολος δεν θέλει να πιέσει το γιο του, ο οποίος έχει πρώτη προτεραιότητά την οικογένειά του. Ο Κάρολος δεν θέλει γενικά να πιέζει τα παιδιά του πολύ, ίσως γιατί και ο ίδιος πέρασε πολλά χρόνια σε καθεστώς πίεσης και προτιμά να αφήνει τον Ουίλιαμ να αναλαμβάνει τις ευθύνες που μπορεί αφού ξέρει πως η Κέιτ τον χρειάζεται.

Άλλωστε βλέπουμε ότι η Βασίλισσα Καμίλα είναι πολύ ενεργή ειδικά όταν ο Κάρολος θα τη χρειαστεί, είναι η αδερφή του Άννα που επίσης την αγαπά ο λαός, ο 59χρονος αδερφός του Edward, Δούκας του Εδινβούργου και η σύζυγός του Σόφι, κόμισσα του Ουέσεξ, που είχε πολύ καλή σχέση με την Κέιτ και την συμπαθούσε πολύ η Βασίλισσα Ελισάβετ. Μάλιστα θεωρείτο η αντικαταστάτρια της Μέγκαν Μαρκλ, όταν έφυγε από το Παλάτι. Η Σόφι φέρεται να υπήρξε η ανεπίσημη μέντορας της Μέγκαν όσο ήταν στο Παλάτι για να μάθει τους βασιλικούς τρόπους και το πρωτόκολλο.

Πριν 3 μέρες ο Ουίλιαμ παραβρέθηκε σε φιλανθρωπική εκδήλωση και ευχαρίστησε τον κόσμο για τα μηνύματα συμπαράστασης που λαμβάνει για την γυναίκα του και τον πατέρα του. Παράλληλα αστιεύτηκε με τον διάσημο ηθοποιό Τομ Κρουζ, που ήταν στην εκδήλωση.

No Comments

Post A Comment