Γ.ΒΑΛΛΗΣ: “ΑΥΣΤΗΡΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ”

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών της Ελλάδας, κ. Γεώργιος Βάλλης, ήταν καλεσμένος στον ραδιοφωνικό σταθμό TALK Radio 98,9 και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Γιατζόγλου.

Κατά τη συνέντευξη, συζητήθηκε το σοβαρό περιστατικό πειρατείας στο πλοίο St. Nikolas. Ο κ. Βάλλης τόνισε την ανάγκη για αυστηρότερα μέτρα ασφαλείας στη θαλάσσια μεταφορά, όπως η συνοδεία από το πολεμικό ναυτικό ή η παρουσία ενόπλων φυλάκων στα πλοία.

Επισήμανε επίσης τις συνέπειες στο κόστος μεταφοράς και στις τιμές των προϊόντων, καθώς τα ναύλα θα μπορούσαν να αυξηθούν σημαντικά.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών, Cpt. Βάλλης Γιώργος μίλησε επίσης στο κεντρικό δελτίο του ΚΟΝΤΡΑ NEWS με τον Κώστα Μαραβελίδη για το περιστατικό πειρατείας στο πλοίο St. Nikolas, αναφέροντας μεταξύ άλλων πως “Είναι άκρως απαράδεκτο εν έτη 2024 να συμβαίνουν τέτοια πράγματα.
Θα έπρεπε τα βαπόρια που περνάνε από το συγκεκριμένο σημείο, να περνάνε μόνο με συνοδεία του πολεμικού ναυτικού ή με ένστολους-ένοπλους φύλακες πάνω στο πλοίο. Είναι αδιανόητο το ότι ένα παιδί στο δοκιμαστικό του ταξίδι να βρίσκεται όμηρος πειρατών και πίσω μία μάνα να τον περιμένει. Δημιουργείται ένα τεράστιο σοκ για την παγκόσμια ναυτιλία, όπου όλα τα καράβια θα πρέπει να εφαρμόσουν τις λύσεις που προαναφέρθηκαν,
είτε να κάνουν το γύρο της Νότιας Αφρικής, όπου θα προκύψουν μεγάλα κόστη στα έξοδα, περίπου στο 173% θα αυξηθούν τα ναύλα.
Η αύξηση στα ναύλα σημαίνει κατά συνέπεια πως θα αυξηθούν οι τιμές των προϊόντων.”


 

No Comments

Post A Comment