Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΩΝ ΘΑΛΑΜΗΓΩΝ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΝΑΥΤΙΚΩΝ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΩΝ

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών Cpt. Γιώργος Βάλλης, σε συνέντευξή του στην έγκριτη δημοσιογράφο Νατάσσα Ράγιου και τον real voice 99,5, μίλησε από την πλευρά των ναυτικών με τη γνώση, την εμπειρία και τη ναυτοσύνη και εξήγησε πόσο εύκολο είναι να προμηθευτεί κάποιος μια ναυτική φωτοβολίδα, αλλά και πως κάποιοι για λόγους ανταγωνισμού, παρακάμπτουν τη νομοθεσία και ενδεχομένως πουλάνε ναυτικές φωτοβολίδες, χωρίς να ελέγχουν αν υπάρχουν άδειες που να επιτρέπουν την αγορά τους.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης ανέφερε πως θα πρέπει να αυστηροποιηθούν οι έλεγχοι. Όπως επίσης και ο έλεγχος για το τι γίνονται οι ναυτικές φωτοβολίδες όταν λήγουν.

“Πολύ σημαντικά θέματα από τη στιγμή που πλήττεται η δημόσια ασφάλεια και ο νόμος δεν τηρείται.” τόνισε ο κ. Βάλλης.

Η Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ-PUPYC έχει ήδη στείλει επίσημη επιστολή στο υπουργείο Ναυτιλίας και στο υπουργείο Δικαιοσύνης και εκφράζει τη διάθεσή της να βοηθήσει για την επίλυση αυτού του πολύ σοβαρού ζητήματος.

“Να κλείσουν τα κενά στη νομοθεσία, να δημιουργηθούν ανάλογα πρωτόκολλα και να μην χρειαστεί να τα συζητήσουμε όλα αυτά ξανά.” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Βάλλης.

No Comments

Post A Comment