Η ALL FOR BLUE ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ ΤΟΝ ΒΥΘΟ ΤΗΣ ΔΗΛΟΥ – ΜΑΖΕΨΕ ΣΧΕΔΟΝ 800 ΚΙΛΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΚΤΕΣ

Όταν αποφάσισα να εντάξω την στήλη yacht news στο site μου, είχα την μεγάλη επιθυμία και χαρά να μοιράζομαι με τους αναγνώστες θαλασσινές ιστορίες… Σήμερα είμαι διπλά χαρούμενη καθώς δημοσιεύω μια δράση που βασίζεται στον εθελοντισμό και την αλληλεγγύη και συνάμα αφορά το θαλάσσιο περιβάλλον μας αλλά και τις ακτές μας.

Η καλή φίλη, Κατερίνα Τοπούζογλου, ένα κορίτσι με έντονη παρουσία σε ό,τι αφορά στη θάλασσα και στον εθελοντισμό, με μύησε στις δράσεις της All for Blue και ένιωσα δέος όταν έμαθα πως η ομάδα αυτή υλοποίησε το δεύτερο παράκτιο και υποβρύχιο καθαρισμό της Δήλου.

Οι εικόνες που μου έστειλε με τα βουνά των σκουπιδιών είναι πραγματικά αποκαρδιωτικές. Παράλληλα όμως μας δείχνουν πως παρά την όποια αδιαφορία όσων μολύνουν συστηματικά το περιβάλλον και τη θάλασσα, υπάρχουν κι αυτοί οι θαρραλέοι άνθρωποι που με περίσσευμα ψυχής, βγαίνουν από τη βολή του σπιτιού και τρέχουν με κάθε συνθήκη να συνδράμουν για το συνάνθρωπο και το περιβάλλον.

Επιστροφή στη #Δήλο λοιπόν ο τίτλος της δράσης. Και όπως έραψε η ομάδα All For Blue στην επίσημη σελίδα της στο Facebook, “μετά από δύο χρόνια επέστρεψε στην Δήλο για να υλοποιήσει τον δεύτερο παράκτιο και υποβρύχιο καθαρισμό στο νησί και να αποδώσει με μέσο τον #εθελοντισμό φόρο τιμής στον ιερό αυτό χώρο.

Η αποστολή #KeepDelosBlue πλαισιώθηκε από 42 εθελοντές-μέλη της All For Blue, από την Αθήνα και την Μύκονο.

Η ομάδα επισκέφθηκε το νησί την Κυριακή 29 Οκτωβρίου και σε λίγες ώρες κατάφερε να συλλέξει 757kg απορριμμάτων από τις ακτές, το βυθό και τον αρχαιολογικό χώρο του νησιού. Ιδιαίτερα επιβαρυμένη ήταν η βόρεια πλευρά της Δήλου λόγω προσανατολισμού.

Στον κατάλογο των απορριμμάτων που απομακρύνθηκαν συγκαταλέγεται αλιευτικός εξοπλισμός, σχοινιά, πλαστικοί σωλήνες, πλαστικά μιας χρήσης, πλαστικές σακούλες, καπέλα, μπιτόνια, λεκάνες, σαγιονάρες, σφουγγαρίστρες, σκούπες και αλουμινένια τενεκεδάκια, τα οποία θα διατεθούν στο Κέντρο Ανακύκλωσης Κουτιών Αλουμινίου, για να ξαναμπούν στην παραγωγική διαδικασία.

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων και την Εφορεία Εναλίων Αρχαιοτήτων για την παραχώρηση άδειας για την υλοποίηση της δράσης.
Επιπλέον, ευχαριστούμε το Λιμενικό Σώμα που μερίμνησε με την παρουσία του για την ασφάλεια των δυτών μας και στο Delos Tours για την ευγενική προσφορά της μεταφοράς των εθελοντών μας στο λιμάνι της Δήλου.
Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ σε όλους τους εθελοντές και φίλους που βοήθησαν να υλοποιηθεί η αποστολή στη Δήλο.”

#KeepDelosBlue #AllForBlue #DelosIsland #Delos

Συγχαρητήρια σε όλους! Το Papako Stories θα προβάλλει πάντα τέτοιες δράσεις που δείχνουν το μεγαλείο της ψυχής του εθελοντή!

No Comments

Post A Comment