ΣΟΒΑΡΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ ΣΤΗ ΛΕΡΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΟ ΜΕΓΙΣΤΑΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ

Οι διακοπές στη Λέρο μετατράπηκαν σε εφιάλτη για τον Τούρκο Μεγιστάνα Αλί Σαμπανσί, ιδιοκτήτη της αεροπορικής εταιρείας Pegasus Airlines και τη σύζυγό του Βουσλάτ Ντογάν Σαμπανσί, πρώην πρόεδρο της εφημερίδας Hurriyet.

Σύμφωνα με πληροφορίες το φουσκωτό συνοδευτικό του σκάφους τους, στο οποίο επέβαιναν οι δυο τους κι άλλα 4 άτομα, προσέκρουσε σε βράχο. Ο Τούρκος μεγιστάνας, έχει υποστεί σοβαρές βλάβες σε ζωτικά όργανα και έχει υποβληθεί σε πολλαπλά χειρουργεία ενώ η σύζυγός του, έχει σπασμένα κόκαλα.

Το πρωί μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο της Λέρου και μετά στο Μπόντρουμ της Τουρκίας με θαλάσσιο ασθενοφόρο από όπου και έφυγαν για Κωνσταντινούπολη. Οι γιατροί στη Λέρο κατέβαλαν υπεράνθρωπες προσπάθειες να τον σταθεροποιήσουν τον επιχειρηματία, ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος στη ΜΕΘ σε νοσοκομείο της Κωνσταντινούπολης σε κρίσιμη κατάσταση. Η γυναίκα έχει πολλαπλά κατάγματα αλλά πηγαίνει καλύτερα.

Οι πληροφορίες λένε πως ο μεγιστάνας με τη σύζυγο και τα παιδιά τους πήγαιναν με το φουσκωτό (tender) να φάνε στους Λειψούς όταν έγινε το ατύχημα και το σκάφος το οδηγούσε ο ίδιος. Τα παιδιά λέγεται πως πήδηξαν στη θάλασσα για να σωθούν και δεν τραυματίστηκαν.

Το θέμα παίζει σε όλα τα διεθνή και τουρκικά μέσα καθώς ο Αλί Σαμπανσί είναι ένας από τους πλουσιότερους ανθρώπους της Τουρκίας και η οικογένειά του έχει παράδοση στις επιχειρήσεις με real estate ενώ ο παππούς του είχε στήσει την τράπεζα Akbank. Ο ίδιος μπήκε στο χώρο των τροφίμων και της ενοικιάσεως αυτοκινήτων και ίδρυσε τη low cost αεροπορική εταιρεία Pegasus Airlines.

O Τούρκος μεγιστάνας σπούδασε στην Αμερική και παντρεύτηκε τον έρωτα της ζωή του, την Βουσλάτ, η οποία είναι κόρη του επίσης μεγιστάνα Αιντίν Ντογάν που κατέχει την Dogan Holding και την εφημερίδα Hurriyet.

l.

No Comments

Post A Comment