ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΤΟ ΣΚΑΦΟΣ: ΤΙ ΝΑ ΜΑΓΕΙΡΕΨΩ;

Όπως σας έχω ξαναγράψει, η ζωή στο σκάφος δεν είναι χλιδάτη όπως ίσως νομίζετε, ειδικά να το σκάφος δεν είναι μεγάλο και δεν έχετε βοήθεια, δηλαδή skipper ή πλήρωμα.

Αυτό σημαίνει ότι αν ταξιδεύετε ζευγάρι, μοιράζεστε τις δουλειές όπως θα κάνετε και στο σπίτι. Δηλαδή εκτός από το δέσε, λύσε και μάζεψε μπαλόνια και σχοινιά, έχετε το κομμάτι της καθαριότητας του σκάφους, συν την καθημερινή τακτοποίηση. Τα ψώνια και φυσικά το μαγείρεμα ή το φαγητό γενικότερα, ειδικά αν δεν είστε σε λιμάνι κι έχετε αποφασίσει να περάσετε ένα μεσημέρι στο σκάφος ή κάποιες μέρες να έχετε δέσει αρόδου.

Είμαι κατά της λύσης πάω στο φούρνο και παίρνω ό,τι υπάρχει σε σφολιάτες. Όχι γιατί δεν είναι νόστιμα, αλλά γιατί γεμίζεις θερμίδες χωρίς λόγο και αν έχεις πρόβλημα με το στομάχι, το φύλλο θα επιδεινώσει την καούρα σου.

Άρα προτιμώ όπως κι άλλοι σκαφάτοι εύκολες λύσεις, ώστε να μην χρειάζεσαι μεγάλη αποθήκευση, αφού έχεις περιορισμένους χώρους φύλαξης και όχι πολύωρη παραμονή στην κουζίνα.

Οι σαλάτες είναι πάντα μια εύκολη και υγιεινή λύση. Χωριάτικη, σαλάτα με τόνο, ή καπρέζε (με ντομάτα, μοτσρέλα και λίγη σωσ πέστο), ένας ντάκος με φέτα ή κατίκι αν είσαι σε δίαιτα, λίγα φρούτα, κι ένα ποτήρι λευκό κρασί για το καλό, αν είσαι με παρέα.

Αν είσαι με φίλους μπορείς να κάνεις μια ομελέτα με πατάτες και αλλαντικά ή μανιτάρια, μια μακαρονάδα με σάλτσα, καγιανά στο τηγάνι, να βγάλεις λίγο σολωμό ή να κάνεις μια ποικιλία με τυριά και αλλαντικά με λίγα κριτσίνια ή παξιμάδια.

Το τοστ είναι πάντα μια επιλογή όπως ένα γιαούρτι πρωτεϊνης ή ένα γιαούρτι με ξηρούς καρπούς και μέλι, αν δεν θες να ξεφύγεις από το πρόγραμμα.

Γενικά στο σκάφος επειδή κινείσαι πολύ και κάνεις συνέχεια δουλειές, δεν μπορείς και να θες να φας όπως για παράδειγμα στην ταβέρνα, καθώς το πολύ φαγητό σε βαραίνει και δεν είσαι όσο λειτουργικός θες. Επίσης δεν υπάρχει λόγος για βαρύ στομάχι που θα σου φέρει ναυτία αν παθαίνεις εύκολα ίλιγγο με το κούνημα της θάλασσας.

No Comments

Post A Comment