ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΩΡΥΓΑ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΕ ΣΚΑΦΟΣ

Αν θες να πας διακοπές στο Ιόνιο από την Αθήνα με σκάφος, θα διασχίσεις τη διώρυγα της Κορίνθου.

Ειδικά αν τη διασχίζεις για πρώτη φορά θα εντυπωσιαστείς από το θέαμα. Είναι πολύ ωραία εμπειρία γιατί βλέπεις από κάτω τη γέφυρα και τον κόσμο να χαιρετά από ψηλά τα σκαφάκια. 

Είναι μια όμορφη εμπειρία γιατί αναγκαστικά πλέεις με χαμηλή ταχύτητα και μπορείς να απολαύσεις τη θεά. Τα σκάφη που είναι πριν από ‘σενα σε σειρά κι αυτά που ακολουθούν.

Στα αρνητικά του θέματος είναι η αναμονή για να μπεις. Μπορεί να είσαι τυχερός και να μπεις αμέσως και λίγο άτυχος και να χρειαστεί να περιμένεις και 1 ώρα μέχρι να αδειάσει από τα πλοία που πρέπει να βγουν, για να μπεις εσύ.

Καλύτερα είναι να έχετε φροντίσει να πληρώσετε το κόστος της διέλευσης διαδικτυακά ώστε να μην πρέπει να σταματάτε, να δένετε και να πληρώνετε εκείνη την ώρα. Εκτός αν έχετε κι άλλο λόγο που θέλετε να σταματήσετε για παράδειγμα να βάλετε καύσιμα.

Επειδή με ρωτήσατε με μηνύματα για το κόστος διέλευσης, να σας πω ότι εξαρτάται από τα μέτρα του σκάφους. Για παράδειγμα ένα σκάφος 11 μέτρων πληρώνει 170 ευρώ η κάθε διέλευση, δηλάδη θέλετε άλλα τόσα για την επιστροφή. Τηλεφωνείτε στη Διώρυγα και στέλνετε μετά με e-mail την άδεια του σκάφους. Στη συνέχεια η διώρυγα σας απαντά με e-mail για το κόστος διέλευσης και σας ζητά να συμπληρώσετε μια στατιστική δήλωση με τα στοιχεία του σκάφους και του ιδιοκτήτή του. Επίσης σας επισυνάπτει τους τραπεζικούς λογαριασμούς για να γίνει η κατάθεση.

Κατά καιρούς και ειδικά το χειμώνα η διώρυγα κλείνει καθώς γίνονται εργασίες αποκατάστασης προκειμένου να θωρακίζεται από τις κατολισθήσεις. Οι εικόνες από τις εργασίες που βλέπουν κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας είναι εντυπωσιακές.

Η διώρυγα της Κορίνθου ενώνει τον Σαρωνικό με τον Κορινθιακό, στη θέση του Ισθμού, λίγο πιο ανατολικά από την πόλη της Κορίνθου.

4 Comments
 • Stergios Theodosiadis
  Posted at 18:52h, 02 Αυγούστου Απάντηση

  Ναι, δεν γράφεις πόσο πληρώνεις και που;

  • dimitris
   Posted at 09:56h, 03 Αυγούστου Απάντηση

   Σας απαντώ στο άρθρο με συμπληρωματικά στοιχεία. Σας ευχαριστώ για την επικοινωνία.

 • George Nikolson
  Posted at 10:52h, 03 Αυγούστου Απάντηση

  Εμείς που μπορούμε να στείλουμε-αν μπορούμε- παρόμοιες ιστορίες με φωτογραφίες και πολλές πληροφορίες για Αιγαίο και Ιόνιο;

Post A Comment